SON EKLENENLER

Başkan Erdoğan kritik kararları açıklayacak! Gözler kabine toplantısına çevrildi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Eylül ayının son Kabine Toplantısı için yarın Beştepe'de bakanları topluyor. Kabine gündeminde sıcak uluslararası ilişkiler, TOKİ eliyle gerçekleştirilecek ucuz sosyal konut projesindeki son durum ve ekonomide atılan adımlar olacak. İşte kabine toplantısında hakkında karar alınması beklenen başlıklar…
25 Eylül 2022 17:39

 Kabine toplantısı 21 günün ardından bu ay ikinci kez toplanacak. Yurtdışı seyahatlerini gerçekleştiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan dönüşünün ardından bu hafta Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı kabinesini toplayacak.

Kabine'de faiz indirim kararı, ekonomide atılacak adımlar, sosyal destekler, terörle mücadele gibi birçok konu ele alınacak.

FAİZ İNDİRİMİNİN PİYASALARA YANSIMASI

Bakanlar Kurulu'nda en önemli başlık ekonomi olacak. Bilindiği gibi bu hafta Merkez Bankası'nın bu hafta attığı politika faiz indirimi adımı ve ekonomideki yansımaları değerlendirilecek.

EKONOMİDE ATILACAK ADIMLAR VE AİLE DESTEK PAKETİ

Enflasyonla mücadele noktasında atılacak adımlar, dar gelirliye verilecek destekler de kabine toplantısı kapsamında değerlendirilecek. Aile destek paketi adı altında sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi planlanıyor. Bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile Bakanlığı'nın çalışması var. Bu çalışma masaya yatırılacak.

SÖZLEŞMELİLER, TAŞERONLAR, EYT'LİLER

Sözleşmeli ve taşeron işçilerin durumuna ilişkin değerlendirme de kabine toplantısında gündeme gelecek. Emeklilikte yaşa takılanlar hakkındaki çalışma ile birlikte tüm bu çerçevedeki vatandaşların durumu değerlendirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Çözüm aşamasında" dediği bu plan kritik toplantıda masada olacak. Atılacak adımlarla ilgili olası kararlar yine Başkan Erdoğan'ın konuşmasında yer alacak.

SABAH

TEFTİŞ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER