SON EKLENENLER

Fuat Oktay: Gıdada fahiş fiyatları yakından takip ediyoruz

Gıda ve temel ihtiyaç maddeleri başta olmak üzere piyasadaki fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "Fiyat istikrarını sağlamak için gereken politikaları hızla uyguluyoruz. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarını engellemek amacıyla 'Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu' oluşturuldu" dedi.  
27 Kasım 2022 08:21

Hükümet gıdada fiyat artışlarına karşı harekete geçti. Önümüzdreki yıl Hal Yasası'nın Meclis'e gelmesi beklenirken, diğer yandan denetimler sıklaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gıda ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere piyasadaki fiyat artışlarının yakından takip edildiğini belirterek, "Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken politikaları hızla uyguluyoruz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Oktay şunları kaydetti: "Gıda fiyatları; enerji, ham madde fiyatları, döviz kuru, girdi maliyetleri, arz ve talep gibi birçok faktör ve eğilimden etkilenmektedir. Başta gübre, enerji ve yağlar olmak üzere, tarımsal girdi fiyatlarında küresel düzeyde yüksek artışlar dikkat çekmektedir.

TÜRKİYE GAZETESİ

TEFTİŞ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER