SON EKLENENLER

MEMURLARDAN YAPI KREDİ BANKASINI PROTESTO

Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde başlayan ve tüm eğitim çalışanlarının davet edildiği boykot kararı kapsamında Çankaya'daki eğitim çalışanları kredi kartlarını iptal edip nakit varlıklarını hesaba yatar yatmaz başka bankaya aktarma kararı aldılar. Yapı Kredi Bankasının kurumsal politikalarına ve yönetici davranışlarına yönelik sert eleştirilerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Çankaya İlçe Başkanı Nedime Süslü, "Yapı Kredi Bankası, kurumsal politikalarını ve yönetici davranışlarını gözden geçirsin. Maalesef şu ana kadar iyi niyetle attığımız adımlar ve nezaketimiz banka tarafından hep suiistimal edildi. Biz bu durumun, muhatap olduğumuz şubeye sınırlı bir durum zannediyorduk. Meğer müşterilerine karşı bu umursamaz tavır Yapı Kredi Bankasının kurumsal politikasıymış." ifadelerini kullandı.
24 Mart 2023 00:39

İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün 2022 yılı Mart ayında Yapı Kredi Bankası’yla Çankaya’da görev yapan yaklaşık 9 bin eğitim çalışanının maaş ve ücretleriyle ilgili protokol yapılmış, çalışanlara 3 yıl için 9 bin 550 TL promosyon ödenmişti.

Banka önünde basın açıklaması yaparak ödenen miktarın yetersiz olduğunu söyleyen Eğitim-Bir-Sen Çankaya İlçe Başkanı Nedime Süslü, kendilerine ödenen promosyon miktarının ekonomik koşullar dikkate alınarak güncellenmesi gerektiğini söyledi.

PROTOKOL YENİLENSİ, KAYIPLARIMIZ KARŞILANSIN

Yaşanan küresel ekonomik krizin ardından ülkemizde de enflasyon, altın, döviz ve faiz oranlarında ciddi artışlar meydana geldiğini söyleyen Süslü, banka ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetililerine promosyon protokolünü güncelleyen kurumların varlığını hatırlatarak bu yönde adım atmaları gerektiğini belirtti.

Kamu görevlilerinin 2021 yılında imzalanan Toplu Sözleşme maddesine dayanarak yılın ilk altı ayı için yüzde 30,5 ve yılın ikinci 6 ay için yüzde 41,69 olmak üzere toplam yüzde 72,19 artış gerçekleştiğini söyleyen Süslü, “Yaşanan bu beklenmedik gelişmeler, haklı olarak biz eğitim çalışanlarında da Banka Promosyonunun enflasyonla orantılı bir revizyon beklentisi oluşturdu. Nitekim yaşanan olağandışı ekonomik gelişmelerin ardından bazı kurumlar maaş promosyon sözleşmelerini feshederek yeniden ihaleye çıktılar veya protokolü revize etmek suretiyle yüksek miktarda promosyon aldılar. Eğitim çalışanlarını temsil konumundaki sendika olarak eğitim çalışanlarının reel kayıplarının karşılanması ve önümüzdeki süreçte de enflasyona bağlı olarak maaşlarda ortaya çıkacak artışın dikkate alınarak protokolün revize edilmesini istiyoruz.”  ifadelerini kullandı.

BANKANIN UMURSAMAZ TAVRI, BİZİ YENİ ADIMLAR ATMAYA ZORLUYOR

Maaş promosyon tutarlarında gerekli artışın sağlanması amacıyla sürecin başında itibaren ısrarlı bir şekilde promosyon haksızlığının giderilmesi yönünde mücadele ettiklerini söyleyen Süslü, gerek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, gerekse Banka’nın yaptıkları başvurulara olumlu cevap vermediğine söyledi.  Şu ana kadar haklı taleplerine ve sorunun çözümüne ilişkin yapıcı girişimlerine Banka tarafından olumlu cevap verilmediğini söyleyen Süslü, “Telefonla, yüz yüze ve yazdığımız yazılarla haklı talebimizi ilettiğimiz Banka yetkilileri sesimize kulak vermediler. Banka yetkililerinin umursamaz tavırlarının ardından, bizim için kaçınılmaz olan bu açıklamayı yapmak ve yeni adımlar atmak durumunda kaldık.” şeklinde konuştu.

 

BANKAYA GEREK PATRONUN MÜŞTERİLER OLDUĞUNU HATIRLATMAMIZ LAZIM

Banka yetkililerine “Bizim amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Yöneticilerinizin tavırlarını ve kurumsal politikalarınızı gözden geçirin. Kararlı tutumumuzla hakkımız olanı alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğimizi aklınızdan çıkarmayın. Bugünkü basın açıklamamızın sadece bir başlangıç olduğunu, bu mücadelenin dalga dalga yayılarak ‘Gerçek patronun biz müşteriler olduğu’ gerçeğini anlamanızı sağlayıncaya kadar devam edeceğini unutmayın.” şeklinde seslenen Süslü, iyi niyetle yaptıkları girişimlerin sonuç vermemesi nedeniyle Yapı Kredi Bankasına karşı müşteri olarak uygulayabilecekleri yaptırımları gündemlerine aldıklarını söyledi.

BOYKOT KARARIMIZI EĞİTİMÇALIŞANLARINA ANLATIM YAYGINLAŞTIRACAĞIZ.

Bankanın, taleplerine karşı umursamaz tavrı nedeniyle müşteri olmaktan kaynaklanan bir dizi boykot kararı aldıklarını söyleyen Süslü,  “Bütün eğitim çalışanlarından isteğimiz, bize bu haksızlığı reva gören bankaya tepkilerini göstermeleridir. Bu kapsamda şu kararları aldık: Maaş ve ücretlerimizi yattığı gün diğer bankalara aktaracağız. Kredi kartlarımızı iptal edeceğiz. Otomatik ödeme talimatlarımızı iptal edeceğiz. Tüm yatırım ve mevduat hesaplarımızı kapatacağız. Bireysel Emeklilik Sigortası hesaplarımızı başka bankalara taşıyacağız. Bizi, kafasına vurulup ekmeği alınan, hakkını korumaktan aciz bir kitle olduğumuz yanılgısına kapılan hadsizler varsa onlar varsa onları örgütlü gücümüzü göstereceğiz.” ifadelerini kulandı.

EĞİTİM ÇALIŞANLARNA BİRLİKTE HAREKET ÇAĞRISI

Diğer eğitim sendikalarına ve tüm eğitim çalışanlarına ortak hareket çağrısında bulunan Süslü, “Eğer biz beraber hareket edersek karşımızda kimse duramaz. Biz birlik olursak hakkımızı kimse yiyemez. Biz birbirimize kenetlenirsek, kimse hakkımıza el uzatmaya cesaret edemez. Gelin eğitim çalışanları olarak bu doyumsuz anlayışa karşı beraber hareket edelim. Okullarımızda arkadaşlarımızı bankaya karşı yaptırım kararlarımıza uymaya davet edelim. Biz biliyor ve inanıyoruz ki eğer birlikte samimi bir mücadele ortaya koyarsak mutlaka kazanacağız.” şeklinde konuştu.

teftishaber.com
Bu haberin tüm hakları teftishaber.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

TEFTİŞ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER