SON EKLENENLER

Bilgin'den kritik 3600 ek gösterge açıklaması!

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yol-İş Sendikası arasındaki 19. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat BİLGİN, TUHİS Genel Sekreteri Adnan ÇİÇEK, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR ve Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir URALOĞLU’un katılımıyla KGM toplantı salonunda gerçekleştirildi.
09 Eylül 2021 13:53

İmza töreninde konuşma gerçekleştiren TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, "Çalışma hayatı ile ilgili bizim bu haklı taleplerimiz hallolursa ülkenin önünü açarız. Kayıt dışı çalışmayı kayıt altına almanın tek yolu örgütlenme" diye konuştu.

Karayolları Genel Müdürlüğünün, Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Genel Başkan Ergün ATALAY, "Yazın 40 derecede kışın karla mücadelede bu arkadaşlarımız çalışıyor. Ne yaptıklarını bakanlarımızdan sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes biliyor. Güzel bir sözleşme yaptık. Bundan önce toplumun kabul etmediği bir sözleşmenin altına imza atmadık. Hepsini sendikalarla görüşüp beraber yaptık. Ama bu sefer biraz daha şanslıyız. Çalışma hayatını bilen ve çalışma hayatının içinden gelen bir bakanımız var. Güzel bir sözleşme oldu. Bütün sendikalarımız sözleşmeleri imzalıyor" diye konuştu.

BAKAN BİLGİN: TAKVİMİ PAYLAŞACAĞIZ.

Bakan Bilgin, törende yaptığı konuşmada, toplu sözleşme görüşmelerinin, toplumsal uzlaşmanın üretilmesi ve emeğe verilen değeri göstermesi bakımından kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

İşçilerin yanı sıra memurlarla da toplu sözleşme yaptıklarını anımsatan Bilgin, şunları kaydetti:

 "Memurlardaki ek gösterge meselesinin takvimini kamuoyuyla paylaşacağım"

 Memurlardaki ek gösterge meselesini ele aldık ve zaman içerisinde onun takvimini kamuoyuyla paylaşacağım. O sorunu çözeceğiz. Sözleşmeliler sorunu var, o sorunu da çözeceğiz, onu da bir takvime bağladık. Sözleşmemizde kayıt altına aldık.

SENDİKA BÜLTENİ

TEFTİŞ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER